Sassyjossan

Sommaren 2015?
Jag läser på facebook och hör folk omkring mig bara klaga. Ser hur folk delar och frågar när sommaren 2015 tänker komma? Jag kan tala om för er att den är här nu. Enligt mig är det vartfall sommar mellan 1juni och 31augusti, det är liksom sommarmånaderna, no matter what. Det spelar liksom ingen roll vilket väder det är. Jag förstår att det är tråkigt att inte bara ha soliga dagar när man har semester och så. Men ärligt talat är jag förvånad över hur många som blir så besvikna och chockade över att det är dåligt väder.
Jag menar vi bor i norden, det är oftare en sommar regnar bort än att det är solsken hela tiden. Vad är det folk räknar med egentligen?.
Borde vi inte ha lärt oss nu liksom? Det är som när första snön kommer och det blir helt kaos, för att ingen har räknat med att det kan komma snö på vintern.
Jag kan lova att i dåligt väder kan man också ha kul. Du kan bada när det regnar, kanske inte är lika mysigt, men man kan det i alla fall. Dessutom blir det vattenpölar lite varsomhelst när det regnar, vilket gör att du kan välja att ta på dig regnkläder och gummistövlar och gå ut och hoppa i dem. Man blir aldrig för gammal för det. Man kan sitta på en altan, eller uterum, något med tak med goda vänner och spela spel, det är faktiskt mysigt när regnet smattrar mot taket.
Är det lite kallare en dag? Ja det är tråkigt, men man kan fortfarande hitta på saker för det. Som ta den där promenaden/löpturen som blir för varmt när det är varmare.
Det jag vill komma fram till är att som regel är de alltra flesta mycket gladare på sommaren ändå, många har ledigt och man har mycket planerat som man ser framemot. Förstör inte din sommar av negativitet på grund av vädret, för det är inget du kan råda över ändå. Utan gör det bästa av sitautionen istället. Kanske det blir din livs bästa sommar, bara du tillåter själv att bara tänka positivt.
Du har nu två val. antingen väljer du att vänta på bättre väder och kanske missar hela sommaren, eller så väljer du att leva ut sommaren i alla fall! :)
 
Nu ska jag i alla fall äta en fin middag med min kära sambo innan vi drar ut på pride, puss!