Sassyjossan

Första gångernas år!
Jag kan utan att överdriva säga att detta har varit det bästa året jag har varit med om. I stort sett. Som alla år har man både ner och uppgångar, man vandrar i både medvind och motvind. Men. Jag skulle säga att jag nästan bara har gått i medvind. Jag har verkligen kört all in detta år. Jag har kämpat, för min egen skull, och testa nya grejer. Stora som små.
Jag började med att jobba nyårsdagen, vilket jag aldrig gjort innan. Kanske inte så kul, men vad är mest rättvist? Att jag som aldrig gjort det innan får göra det en gång, eller någon annan som har fått göra det massa gånger innan? Så farligt var det inte i alla fall.
Jag kunde åka och handla själv för första gången när jag var själv hemma och mamma och pappa på semester. Det kanske inte är så mycket för världen, men för mig var det stort. 
Jag fick för första gången uppleva en del av vasaloppsveckan på plats. Min pappa har ju åkt detta många gånger, så jag har ju på sätt och vis sett det på nära håll, men aldrig på plats.
Sov för första gången i en stuga i Ullared, jag har sovit där innan, men aldrig i en stuga, bara i en husvagn, inte samma sak där inte, haha.
Jag firade för första gången St. Patricks day och detta gjorde jag på Irland, i Dublin. Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, visserligen med flit men ändå. Med detta så flög jag första gången ifrån Danmark. Jag drack en riktig Irish coffee på Irland och drack guinness för första gången.
Jag har för första gången fått riktigt jobbiga men otroligt bra erfarenheter från jobbet. Övervunnit mig själv hela tiden och fast jag bara var timvikarie har jag i alla fall blivit kallad "ordinarie". Kanske låter töntigt, men jag blev glad. Varför? För jag tog det som en komplimang.
Jag har även för första gången i min jobbkarriär tagit ledigt över en vecka, för att bara ha ledigt, och inte hade jag ett dugg dåligt samvete för det.
Vi fortsätter med jobb. Jag har för första gången kört automatbil, ja i hemtjänsten, kanske en eller två gånger, men jag har fortfarande gjort det, även toyota raw 4. 
Jag tackade nej till en utbildning och satte mitt liv i gungning. Sen i samma veva bestämde jag mig för att göra mina sista pass för ett tag på boendet jag jobbade på. Med blandade känslor valde jag att lämna en trygghet och de finaste arbetskollegerna man kan tänka sig. Dessa personer som har lärt mig så mycket, visat och förklarat. Dessa personer jag skrattat och nästan gråtit med. Ni är så fina allihopa och jag saknar er än idag, kommer aldrig glömma er.
Jag har för första gången upplevt en student i Lidköping, när min fina vän Linda tog studenten.
Jag har kört hela vägen till Kalmar för första gången, även över ölandsbron. Vilket leder till att jag också för första gången har sovit på hotell i  Kalmar, varit på öland för första gången och även varit på semester med David och Andreas för första gången.
Jag har även varit på liseberg, inte för att det var första gången, men där åkte jag helix för första gången. 
Jag har för första gången också varit på kräftskiva två fredagar på rad. Badat på hjobadet. Även i lilla havssjön.
Jobbat min första midsommarkväll, det gick också fint. Varit fyllechaffis på påskafton. 
Haft en hippiefest, satt på gräsmattan hemma och åt grillad mat, såå jävla mysigt var det.
Var för första gången i Norge och Oslo, knappt en månad efter så flyttade jag hit. Till en lägenhet som vi skrev på kontrakt och betalade halva innan vi ens sett den. Det var också första gången. Även att flytta ihop med en vän. En vän jag trodde var nära när vi flyttade in, men oj. Nu är jag närmare henne än någonsin och vi pratar om allt, vilket är skönt. Jag är så glad att vi gjorde detta! I med detta så har jag för första gången sen studenten varit arbetslös och även för första gången i mitt liv jobbat utomlands och fått betalt för det. Även varit ifrån Sverige i exakt två månader. Fått ett norskt nummer och personnr. Fint så. Även flytat till en huvudstad. Köpt en säng och åkt bil till Norge. 
Jag har även köpt långklänningar och långkjol, som var det fulaste jag visste innan, nu älskar jag det. Även köpt en jultröja till jul. Haft rött läppstift och gillat det. Druckit rödvin och tyckt om det och smakat på brunost och inte tyckt alls bra om det! 
Varit i Mariestad på en juldag och även varit hemma hos Linnéa, ja, jag bor ju med henne. Haha. Nä jag har varit i hennes föräldrarhem och även sovit där. Vaknat upp en morgon efter utgång utan att veta hur man ska ta sig hem. 
Fått den bästa födelsedagspresenten man kan få. Berättat för en person vilken förebild denna person är och hur mycket hon har påverkat i mitt liv.
Och nej jag har inte glömt, jag spara det jag är mest stolt över till sist. Jag har för första gången tagit tag i något jag verkligen var tvungen till. Och lyckats. Ni förstår säkert vad jag menar. Min viktresa, samma dag jag kom hem från Irland tog jag tag i det och jag kämpar mig blodig än idag. 287 dagar har jag klarat på mitt vis och jag har lyckats en del. Jag har kunnat köpa mindre kläder. Kläder jag var tvungen att ha på mig linne under kan jag nu ha till leggins. Men det slutar inte idag, nästa år kör jag vidare. Jag hoppas att om ett år sitter jag här och skriver att jag nått mitt mål. Det kan jag inte veta nu, men jag hoppas. 
Jag tänker fortsätta på samma spår 2015 som 2014 och hoppas att jag får ett minst lika bra år då. Jag vill tacka alla mina fina vänner, nya som gamla, min familj och mina föredetta kollegor för att ni har gjort mitt år så bra, för att ni har stöttat mig så otroligt mycket. 
För nu ska jag välja kläder och sen göra iordning mig och äta innan jag drar till brasset och träffar mina nyårskompanjoner och firar in det nya året, för första gången i OSLO! 
 
Charmiga bilder på mig och min fina sambo från tidigare idag!